Om Rawfood

Rawfood är en kosthållning som innebär att man äter rå, obehandlad, vegetarisk och ekologisk mat med syfte att uppnå en god hälsa i tarm, hjärta och hjärna. Rawfood är fri från gluten, mjölkprodukter, raffinerade kolhydrater, vitt socker och animaliskt protein. Förutom att det är bra för din hälsa att äta mer vegetariskt, ren och obehandlad mat så är det också bättre för miljön. Exempel på rawfoodmat är färska frukter, bär, grönsaker, rotfrukter, örter, bladgrön- saker, torkade frukter, nötter, frön, säd och alger. Ett liknande äldre svenskt begrepp är levande föda som etablerades i Sverige på 1970-talet. Något som förenar begreppen rawfood och levande föda är att råvarorna inte får bli upphettade över 42 °C vid tillagningen. Att inte hetta upp maten mer än till 42 grader gör att du får ut maximal näring av din måltid. Alla enzymer, vitaminer, mineraler och näringsämnen finns nämligen kvar! Genom att blötlägga och grodda blir maten mer näringsrik och matsmältningen underlättas. När maten slipper upphettas bevaras också vätskan i frukt och grönsaker och kroppen har lätt att tillgodogöra sig den. Rå mat stödjer kroppens alla funktioner och fetterna du äter är hälsosamma, de lagras inte i vävnader utan används av kroppen direkt i kroppens regleringssystem. Efter en rawfood-måltid upplever du ingen paltkoma utan tvärtom – du känner energi!
Om Rawfood

Följ Anna the Råw på Facebook

Följ Anna the Råw på Facebook. Klicka här.
Följ Anna the Råw på Facebook

Följ @annatheraw på Instagram